Geri

 

tehnika nožnih udaraca

 

Zbog svog dalekog dosega nožni udarac je koristan protiv napada oružjem, a njegovom upotrebom može se doseći napadač prije negoli on to uopće shvati. Onima od nas koji imaju slabe ruke i zaglavke stopalo je idealno alternativno oružje.

 

 

Kratki Opis

Bez ikakvih dvojbi stopalo, kako se koristi u Kempo-u, daje jednu od najučinkovitijih i nasnažnijih tehnika koju ljudsko tijelo može proizvesti. Zbog svog dalekog dosega nožni udarac je koristan protiv napada oružjem, a njegovom upotrebom može se doseći napadač prije negoli on to uopće shvati. Onima od nas koji imaju slabe ruke i zaglavke stopalo je idealno alternativno oružje.

Prednosti

Postoje mnogi razlozi nadmoćnosti Kempo udaraca nogama. Nijedna druga borilačka vještina nije podigla umijeće korištenja nogu do tako visokog stupnja, te se nijedan drugi sistem nije potvrdio u pravim uvjetima borbe kao što je to uradio tradicionalan Kempo. Znamo da oni stvarno funkcioniraju jer imamo primjere u starosjediocima Okinave koji su se borili protiv Japanca i kineske taoističke boksače, koji su i jedni i drugi koristili Kempo udarce nogama u izobilju. Kempo udarac nogom izvodi se na način koji je prilično sličan Tsuki tehnikama

 

 

Vrste i Principi

Udarci nogama mogu biti podijeljeni na različite vrste. Najvažniji su izravni (ubadajući) udarci Kekomi (što je skraćenici od Geri-komi). kako je već napomenuto za sve Geri-je važni su slijedeći osnovni principi: ravnoteža i snaga, stabilnost i brzina. Također je važno naglasiti da praksu treba krasiti mekano i opušteno vježbanje kao dodatak ili prethodnica onom brzom i snažnom.

 

 
       

Glavni Izbornik

Brzi Linkovi

BL Picassa Photo
pogledajte našu fotogaleriju
BL Blog
posjetite BijeliLotos Blog
BL Literatura
mala BL biblioteka