Uke

 

način primanja ; "blok"

 

Uke u BL Kempo terminologiji i praksi znači primati, tako da unutar ispravnog usmjerenja, može jedino biti tako prakticiran i shvaćen.

 

 

 

Objašnjenje Ukea

UKE se u gotovo svim knjigama i časopisima uglavnom prevodi kao blok. Uke u BL Kempo terminologiji i praksi znači primati, tako da unutar ispravnog usmjerenja, može jedino biti tako prakticiran i shvaćen. Predstavlja dio temelja Kempa kao i komunikacije općenito. U koliko Uke nije ispravno naučen, te u kontaktu primijenjen, ništa poslije toga više ne postoji. Dakle nema Kempa, nema udaraca rukom, nogom, glavom, tijelom. Ne postoji strategija, taktika, trikovi i sl. Sve postaje nerealno i bespredmetno. Iz navedenog lako je zaključiti koliko je veliko značenje Uke-a. Svaki student koji želi ozbiljnije studirati Kempo mora lekciju koja se zove Uke savladati do najsitnijih detalja.

 

Izvođenje Ukea

Kod izvođenja bilo kojeg Uke-a izuzetno je važno da se prije samog početka prakticiranja dovedemo u ispravno tjelesno, mentalno i energetsko stanje. Naravno sam proces prakse je interaktivan tako da prakticiranjem Uke-a također doprinosimo boljem tjelesnom, mentalnom i energetskom stanju. Ipak, kao pripremne radnje dobro je napraviti slijedeće: tjelesno se nastojati opustiti, mentalno usmjeriti u energetski centar tijela (Tan Den), biti miran, istovremeno u potpunosti prisutan i poman, tj. stanje kojim smo spremni na otvoreni kontakt (komunikaciju). I tog kontakta trebamo izaći mudriji, oplemenjeni, s jasnijim viđenjem svoga trenutnog stanja, viđenjem mogućnosti pobjeđivanja nevještosti ako Kempo Uke koristimo ispravno.

 

 

 

 

 

Temeljni Principi

Temeljni principi Uke-a su: kružnost, ne pružanje otpora, fluidnost, refleksivnost i kontinuiranost.

 

 

 

Glavni Izbornik

Brzi Linkovi

BL Picassa Photo
pogledajte našu fotogaleriju
BL Blog
posjetite BijeliLotos Blog
BL Literatura
mala BL biblioteka